Dårlig kjemi

Skoledagen blir dramatisk annerledes for den 11 år gamle gutten og kjemikalieprodusenten Frederik når Ulla, en hippie-lignende vikarlærer, erstatter hans rigide favorittlærer. Lekser og oppgaver erstattes av å spille spill og utendørstimer. Ulla virker spesielt opptatt av å fjerne alle barns “indre troll”. Frederik føler seg tvunget til å kjempe tilbake.

“Dårlig Kjemi” forteller historien om en ambisiøs og skoleflink 11-åring, Fredrik, og hans kamp mot klassens frilynte vikarlærerinne Ulla. Dårlig Kjemi var Prosjektors tredje virkelig store satsing på kortfilmfronten. Den ble spilt inn på Ila Skole i Trondheim i februar 2006. Dårlig Kjemi var Prosjektors, og for den saks skyld filmmiljøet i Trondheims, første filmstorsatsing!

Filmen ble også kopiert opp på 35mm for visning på kino. Dårlig Kjemi hadde sin lokale premiere under Minimalen på Kosmorama Internasjonale Filmfestival i 2007, utenfor konkurranse grunnet for stort budsjett. Filmen var å se på flere kortfilmfestivaler, både i Norge og utlandet.

Regi: Sven Østgaard
Produsent og manus: Jacob Jarek
Utgitt: 2007


Leave a Reply